TEO

Toeristisch-Recreatief Effect Onderzoek (TEO)

De toeristische sector in Nederland blijft groeien. Nederlandse en buitenlandse bezoekers, dagrecreanten en verblijfstoeristen, geven jaarlijks veel geld uit (totaal 96 miljard euro in 2022; bron CBS). De impact van toerisme wordt op veel plekken gevoeld.

Toeristisch Recreatief Effect Onderzoek

Om zo efficiënt mogelijk in te spelen op het toerisme, is het van belang om te weten waar toeristen naar op zoek zijn en wat hen terug doet keren. Hiervoor heeft Veldwerk Optimaal een onderzoek ontwikkeld waarbij de beleving van toeristen op gemeente-brede schaal gemeten kan worden, namelijk het Toeristisch-Recreatief Effect Onderzoek (TEO). Gemeenten faciliteren het toeristenaanbod en leggen daarmee de basis voor ondernemers en inwoners om van het toerisme te kunnen profiteren. TEO biedt gemeenten op een betrouwbare en overzichtelijke manier inzicht in de aspecten die zij het best kunnen faciliteren door de behoeften van reeds bezoekende toeristen in kaart te brengen. Met de verkregen informatie kunnen verbeterslagen worden gerealiseerd waarbij de toeristische faciliteiten beter in lijn komen te liggen met de toeristenbehoefte op lokaal niveau.

Spreekt dit u aan en bent u nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie, of neem contact op met Jan van den Einde (073-6120903 / info@veldwerkoptimaal.nl).

Factsheet Toeristisch-recreatief Effect Onderzoek (TEO)

Naar ‘Off the Shelf Onderzoeken’ 

Reacties zijn gesloten.